Säkra hyllor på lagret

Se till att du har en smart förvaring på lagret och att du alltid prioriterar säkerheten framför allt.

Pallställ

Pallställ är det givna valet när du vill skapa en så väl effektiv som flexibel förvaring på lagret. De ger dig en anpassningsbar förvaringslösning och låter dig inreda lagret så att det passar dina behov som handen i handsken. Pallställen erbjuder dig ett stort utrymme för förvaring och gör att du kan utnyttja utrymmet på bästa sätt.
Dessvärre sker det olyckor varje år i samband med lagerhantering av varor i pallställ. De flesta av dessa olyckor hade kunnat undvikas om pallställen var korrekt monterade och miljön runt omkring vore utformad utifrån de givna säkerhetsreglerna.
Det är klokt att välja pallställ där gavlarna redan är färdigmonterade. Då finns det ingen som helst risk för felmontering.

Säkerheten A och O
Säkerheten ska alltid vara av högsta prioritet. Här tar vi upp några av de säkerhetsaspekter som finns beträffande pallställ, men det finns mer att läsa i EU-standarden samt i Arbetsmiljöverkets föreskrift. Läs på noga innan du monterar dina pallställ!
Pallställ ska alltid sättas fast i golvet med ankarbultar. Om det är ett ensamt pallställ, ska det vara fastbultat i golvet på samtliga fyra ställben. Om det i stället gäller två pallställ som står med ryggarna mot varandra gäller regeln att de främre ställbenen på båda hyllorna ska vara fastmonterade med ankarbultar i golvet och de bakre benen ska vara bultade tillsammans. Stag ska alltid vara fastsatta och säkrade med split. Se även till att det alltid finns ett skydd mot fallande varor.
Korrekt monterade och med alla säkerhetsfaktorer tillgodosedda, är pallställ den ultimata förvaringslösningen. De skapar mycket utrymme, samtidigt som de ser till att arbetet sker så smidigt som möjligt.
Tveka inte att kontakta din leverantör redan i dag! De hjälper dig att inreda ditt lager på bästa sätt efter just dina behov.